Hur lång är kötiden?
Hur lång kötid är det i genomsnitt i Stockholms innerstad?
Följ inlägget
8
följare
När det gäller turordningen är det svårt att generalisera, eftersom den kötid som medlemmarna har vid inflyttning kan variera från någon månad i nybyggda kvarter i ytterområden, till flera decennier i centrala Stockholm. På vår webbplats går det att se vilken genomsnittlig kötid de medlemmar haft som flyttat in under det senaste året och i respektive kvarter går det att se vilken turordningstid de fem senast inflyttade medlemmarna hade.
Här kan du se alla våra områden och kan välja att titta specifikt på statistiken för de olika kvarteren: https://www.skb.org/vara-bostader/
Hoppas du har fått svar på frågan!
Medlemsnumret används inte för att avgöra turordning, utan för att identifiera den enskilda medlemmen i våra system.
För turordningen till lägenheterna är det alltid det datum då man blev medlem som används. Den som blir medlem i dag får alltså turordningsnummer 2019-02-05. På så sätt ser man lätt vem som har längst kötid av dem som har anmält intresse till en lägenhet. Man rör sig alltså inte framåt i en kö, men för varje dag som går förbättras turordningen. Eftersom dina barn är anmälda samma dag har de samma turordning.
Du kan hitta fler svar på frågor om turordning genom att söka på ordet, men också genom att bläddra fritt under rubriken "Söka bostad" eller klicka på taggen "turordning".
Hoppas du har fått svar på frågorna!
Lediga lägenheter - jag ser nu att SKB ändrat formuleringen.
Tidigare stod det:
"Din turordning skulle just nu ge dig plats x (av y)."
Parentesen verkar nu borttagen, vilket är synd. Tidigare kunde man få en känsla för hur man låg till.
Mvh
Maria Walter
Det går fortfarande att ordna. Om du väljer alternativet "visa som lista" i stället för "visa med bild" så kan du se hur många som gjort intresseanmälningar och vilken plats i ordningen du skulle få om du gör en egen intresseanmälan.
Vänliga hälsningar,
Henrik Betnér
Mina barn har varit med sedan de är födda... nu vill vi som föräldrar också delta och stå i kö:
1) måste vi både ( jag och min man) separat stå i kö eller räcker med en av oss ?
2) Kan vi inte hamna i samma kö som våra barn står ( som familj)?
Tacksam för hjälpen.
Sunny
Ni är mycket välkomna som medlemmar och ni kan läsa mer om medlemskapet här: https://www.skb.org/om-oss/foreningen/medlemskap/
1) Det räcker att en av er är medlem i SKB för att kunna söka lägenhet för er båda.
2) Turordningssystemet hos SKB baseras på hur länge man varit medlem. För turordningen till lägenheterna är det alltid det datum då man blev medlem som används. Den som blir medlem i dag får alltså turordningsnummer 2019-09-23. På så sätt ser man lätt vem som har längst kötid av dem som har anmält intresse till en lägenhet.
Man rör sig alltså inte framåt i en kö, men för varje dag som går förbättras turordningen. Eftersom turordningen baseras på varje enskild medlems startdatum, så finns inget familjemedlemskap.
Du kan hitta fler svar på frågor om turordning genom att söka på ordet, men också genom att bläddra fritt under rubriken "Söka bostad".
Tack Tomas
Som medlem i SKB behåller du alltid din turordning, som räknas från den dag du blev medlem, oavsett om du flyttar in eller ut ur våra lägenheter. Du kan läsa mer om det i en annan tråd här på forumet: https://fraga.skb.org/org/skb/d/koplats-3eay/
Ska fylla 23 år och har stått i kö sen jag föddes. När jag tittar på 1:or idag hamnar jag som bäst på plats 80 ungefär. Hur många år kommer jag behöva vänta innan jag har chans på en 1:a ungefär?
Tack för din fråga.
Det går tyvärr inte att säga hur många år du behöver vänta.
Det du kan göra är att gå in på hemsidan och under Sök ledigt och Köhistorik se vilken turordning som krävts för 1:or i olika områden.
Tack för din fråga.
Nej, SKB har inte några +55-lägenheter.