Lägenhetsbyte

Kan jag byta min SKB-lgh med en annan SKB-lgh där hyresrättsinnehavaren har en kötid på ca. 40 år? förstår inte bytesreglerna som säger att ni nekar det, eller har jag fattat fel?

Kommentarer

 • Hej Marie !
  Tack för din fråga.

  SKB:s lägenheter är hyresrätter och hyresförhållandet reglas av hyreslagen. Vilket bla innebär att man har bytesrätt på sin SKB lägenhet. Kan man av egen kraft dvs på sin egen kötid få en likvärdig lägenheten som den man ska byta till nekar vi det bytet. Detta gäller om en part i bytet kan få en likvärdig lägenhet på sin kötid.
  Hoppas du är nöjd med svaret.

 • I så fall måste alltså den personen (med bra kötid) vänta tills det blir en likvärdig ledig då?vilket kan ta flera år. Förstår inte riktigt ändå faktiskt.
  Betyder det att en person med säg ex. 20 års kötid aldrig kan byta med en person som har 40 års kötid?
 • Hej Marie.

  En förutsättning för att vi ska kunna avslå ett byte pga man kan få en likvärdig lägenhet på sin turordning förutsätter förstås att det under en rimlig tid bakåt har funnits likvärdiga lägenhet som man har kunnat få.


 • Hej! Jag undrar om jag kan byta min SKB-lgh med en lgh i en annan stad. Eller gäller bytesrätten endast andra SKB-lägenheter?
  Tack för svar!
  Gabriella
 • Hej,

  Du kan ansöka om ett externt lägenhetsbyte vilket innebär att du byter din SKB-lägenhet mot en hyresrätt utanför SKB. Om ett sådant lägenhetsbyte beviljas så förlorar hyresmedlemmen sin turordning.
  Monica Uthyrare
 • Nytt inlägg.

  Hej!
  Jag har en 5 r.o.k. etagevåning i SKB och vill hitta en bytessida för att ev byta till en mindre. Har letat länge bland alla sidorna men kan inte hitta något. Däremot har jag kunnat fylla i en anmälan om byte, med data om min lägenhet och om vad jag önskar i byte. Antar att ingen annan kan hitta detta...
  ;-)
  /Paulo Gandra
 • Hej,

  Som inloggad på Mina sidor har du åtkomst till länken Byta bostad.

  Monica Uthyrare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.