Till senaste kommentaren

Påverkas användningen av kvarterslokalen av coronaviruset?

Hur kan vi fortsätta använda kvarterslokalen just nu?

Kommentarer

 • Sverige har under lång tid befunnit sig i ett allvarligt läge på grund av pandemin.

  Sedan mitten av 2021 har regeringen beslutat om gradvis lättnad av de rättsligt bindande regler som infördes 10 januari, med den så kallade ”begränsningsförordningen”, för till exempel gym- och sportanläggningar och platser för privata sammankomster. Steg 4 i regeringens plan för avveckling av restriktioner är planerat till den 29 september.

  Just nu vill vi, utifrån såväl lagar som rekommendationer, tydliggöra att vi inte avråder kvartersråden från att låta boende använda kvarterslokaler, bastu, gym och hobbyrum. Våra kvarter har olika lokala förutsättningar och lokalerna varierar i storlek. Det är kvartersråden som har ansvar för hur de gemensamma lokalerna får och kan användas. Vi passar på att föreslå att om möjligt, träffas utomhus när vädret tillåter.

  Det är tillsammans vi kan göra skillnad. Vi betonar individens ansvar och hänvisar till myndigheternas allmänna rekommendationer och råd så som avstånd och god handhygien. Var rädd om dig och dina grannar.

  Pandemin gör att vi alla måste fortsätta bidra till att minska smittspridningen, både individuellt och tillsammans. Det är då vi gör skillnad. Vi ska fortsätta följa myndigheternas råd och rekommendationer och även vara beredda på att situationen kan förändras.
  SKB
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.