Till senaste kommentaren
Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Varför har jag fått ännu en avi för bospar på Kivra?

På Kivra har jag fått en avi för bosparande, trots att det redan kommit en tillsammans med avin för medlemsavgiften. Varför har jag fått den igen?

Kommentarer

 • Avin för bosparande var från början planerad att skickas ut separat från avin för medlemsavgiften. Det är för att kunna utnyttja Kivras möjligheter att gå vidare till betalning direkt från avin. Bosparandet ska bara betalas en gång.

  Mer information hittar du i det brev som följde med det nya utskicket av avin för bosparande och som finns som pdf här nedanför svaret.

  Vi ber om ursäkt för det dubbla utskicket och hoppas att det inte innebär något problem för dig att du fått bosparavin två gånger.
  SKB
 • Hej!
  Tidigare har bospar varit lägst 1000kr/år för att inte tappa sin köplats, har ni sänkt beloppet? Vill inte riskera att förlora min köplats.
  Mvh
  Johanna
  Johanna Alterteg
 • Hej Johanna,

  Bosparet är fortfarande 1000:-/år. Förfallodatum för bospar är 31/10.
  Katarina
 • Hej!
  Jag har läst att de nya reglerna om medlemsinsats innefattar att man sedan de trätt i kraft inte kan avstå från att betala in 1000 kronor mot att man halkar tillbaka ett år i kön. 1000 kronor måste alltså alltid betalas in, är det rätt uppfattat. Upp till den nya gränsen 30 000 kronor.
  Inger
  Inger Sandkil
 • Hej Inger!
  tack för din fråga.
  Alla medlemmar (boende och köande) deltar idag med medlemsinsatser (bosparande) omfattande årliga inbetalningar om 1 000 kr per medlem (2 000 vid inträdet i föreningen) upp till max 20 000 kr.
  För den medlem som idag inte betalar den årliga inbetalningen om 1 000 kr adderas ingen ny kötid vilket försämrar den egna turordningen. Tills det beslutats om nya regler, så gäller detta.

  Det nya förslaget från arbetsgruppen är att medlem ska betala 1 000 kr per medlem och år upp till max 30 000 kr och insatsskyldigheten föreslås gälla alla medlemmar, utan undantag.
  Möjligheten att som idag, avstå att betala medlemsinsats på bekostnad av den egna kötiden, blir därmed också en uppgift för föreningsstämman att besluta om.

  Välkommen att här läsa mer om processen för stadgeändring och förslagen som nu diskuteras https://www.skb.org/mina-sidor/pagaende-arbete-med-skbs-stadgeandring/
  Katarina Chef servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.