Varmt i lägenheten

Vad kan jag göra när det blir för varmt i min lägenhet?
(Uppdaterad )

Kommentarer

 • Ibland kan sommaren bjuda på sol och värme utöver det vanliga. Härligt tycker många, men det kan också medföra varma lägenheter. Här är några tips på vad du kan göra för att hålla nere temperaturen.

  Stäng ute värmen
  Om du har persienner, så kan du dra ned dem. Det hindrar delvis värmen från att komma in. Har du inte persienner, använd rullgardiner eller gardiner istället.

  Vädra under kvällar och nätter
  Öppna inga fönster när utomhustemperaturen är över 20 grader och solen ligger på, för då släpper du in värmen. Öppna fönster för att vädra och få in svalare, frisk luft när temperaturen sjunkit under kvällar och nätter. Skapa gärna korsdrag, genom att öppna fönster åt två olika håll, om du har möjlighet.

  En vanlig bords- eller golvfläkt
  Om du har en vanlig bordsfläkt kan den placeras så att den får upp svalare luft mot golvet och blåser varm luft mot taket. Tänk på att den inte gör nytta när temperaturen stiger över 30 grader eftersom värmen då bara vispas runt. Du kan då fylla en skål med mycket is och ställa den framför fläkten. När du sätter på fläkten kommer luften i rummet att kylas ned i takt med att isen avdunstar.

  Se gärna filmen om bra luft och värme i hemmet för att få fler tips om bättre inomhusklimat.


  Här finns mer information och tips från Folkhälsomyndigheten:
  När det blir för varmt

Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.