Äga annan bostad

Vad gäller vid flytt till en SKB-lägenhet från en ägd bostad. Måste den ägda bostaden då säljas och i så fall inom hur lång tid?

Kommentarer

 • Hej,
  Tack för din fråga. Enligt SKBs stadgar ska SKB-lägenheten användas för permanent boende. I samband med kontraktsskrivning på SKB-lägenheten frågar vi om nuvarande boende. Om man bor i bostadsrätt eller villa/radhus ska man i normalfallet avyttra den. Det kan förstås ta lite tid att sälja sin bostadsrätt eller villa/radhus varför vi vanligtvis följer upp att så skett efter ca 6 månader. Syftet är att säkerställa att det är SKB-medlemmen som bor i lägenheten.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef
 • Hej!

  Vi bor för tillfället i bostadsrätt utomlands -men har tankar om att flytta hem och bo i en SKB lägenhet. Här kan det dock ta mycket längre tid att få sålt.. Tex tog det våra grannar 255 dagar. Är detta något man kan ha en dialog om? Tex. bevisa att lägenheten ligger ute till försäljning och att SKB lägenheten därför är det permanenta boendet?
  Jennie
 • Hej,
  Om ni kan visa att ni bor i SKB-lägenheten och försäljning pågår ser jag inget problem med detta, även om försäljningen drar ut lite på tiden. Det viktiga är att ni bor permanent i SKB-lägenheten.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef
 • Hej,
  Går det bra för en boende i SKB att vara borgenär åt en annan persons bostadsköp?
  Allt gott,

  Linda
 • Hej Linda,
  Tack för din fråga. SKB har inga synpunkter på om boende medlemmar går i borgen för andra personers bostadsköp. Tänk bara på att ett borgensåtagande kan leda till att man måste betala räntor och amorteringar för någon annans lån och att man ska klara detta inom ramen för sin egen ekonomi.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.