Angående rökning på balkong

Tycker inte att SKB tar något ansvar i denna fråga att tillåta balkongcigarettrökning. Istället utsätter de oskyldiga människor för en långsam nikotinförgiftning som vi alla känner till.Självklart ska de ge en hyresreducering till de som blir störda av detta gift varje dag och som inte kan sitta på balkongen eller ha något fönster öppet. .Vidare blir det skador i lägenheterna av röken och barnen och djuren mår illa!

Det är märkligt att man kan förbjuda grillning på balkongerna men inte den ännu farligare cigarettröken i samma mängd? Det är endast ett förbud som kan stoppa balkongrökarna så de istället kan röka så att inte röken kan komma in i någons bostad! Vidare är det komplicerat och svårt att tekniskt med en filtrerad ventilation lösa problemet så inte cigarettröken tränger igenom.

Det är idag flera hyresvärdar i sverige som har sagt ifrån om balkongrökning .
se vidare :https://nyheter24.se › Nyheter › inrikes › Rökförbud

Att prata med sin granne om problemet hjälper tyvärr inte så mycket då de idag har laglig rätt att röka som de vill .

Kommentarer

  • Hej Jan,

    den nya tobakslagen som trädde i kraft den 1 juli 2019 innebär att det är förbjudet att röka på lekplatser och vid entréer till butiker och restauranger. Förbudet omfattar även e-cigaretter.

    Balkongen räknas som en del av lägenheten och omfattas inte av rökförbudet. SKB kan därför inte förbjuda rökning på balkong, då det inte finns något stöd i lagen angående detta.

    Däremot är det viktigt att visa hänsyn till sina grannar så att man inte stör i onödan. Cigarettröken sprider sig lätt in till grannen via öppna fönster eller ventiler om du röker på balkongen eller direkt utanför huset. Det är därför bra om du kan undvika att röka i närheten av huset. Det kommer dina grannar vara tacksamma för.
    Henrik Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.