Till senaste kommentaren

Kan jag avstå från att betala medlemsinsatsen ett år?

Hej!
Jag har läst att de nya reglerna om medlemsinsats i stadgarna innefattar att man sedan de trätt i kraft inte kan avstå från att betala in 1000 kronor mot att man halkar tillbaka ett år i kön. 1000 kronor måste alltså alltid betalas in, är det rätt uppfattat. Upp till den nya gränsen 30 000 kronor.
Inger
Inger Sandkil Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Inger!
  tack för din fråga.
  Alla medlemmar (boende och köande) deltar idag med medlemsinsatser (bosparande) omfattande årliga inbetalningar om 1 000 kr per medlem (2 000 vid inträdet i föreningen) upp till max 20 000 kr.
  För den medlem som idag inte betalar den årliga inbetalningen om 1 000 kr adderas ingen ny kötid vilket försämrar den egna turordningen. Tills det beslutats om nya regler, så gäller detta.

  Det nya förslaget från arbetsgruppen är att medlem ska betala 1 000 kr per medlem och år upp till max 30 000 kr och insatsskyldigheten föreslås gälla alla medlemmar, utan undantag.
  Möjligheten att som idag, avstå att betala medlemsinsats på bekostnad av den egna kötiden, blir därmed också en uppgift för föreningsstämman att besluta om.

  Välkommen att här läsa mer om processen för stadgeändring och förslagen som nu diskuteras https://www.skb.org/mina-sidor/pagaende-arbete-med-skbs-stadgeandring/
  Katarina Chef servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.