Betalning av årsavgift och bosparande

Hej, vi har 3 barnbarn som är medlemmar som vi betalat för sedan dom var små. Nu har det äldsta fyllt 18 år. Blir det någon ändring för henne nu? Vi har bara fått brev/inbetalning för de 2 yngre barnbarnen.
Birgitta Fahlstedt Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Tack för din fråga.
  När SKBs medlemmar fyller 18 år informerar vi om medlemskapet med ett brev. Brevet skickar vi till medlemmen som blivit myndig. Om en annan aviseringsadress finns registrerad och någon annan person brukar få medlemsbevis och inbetalningskort, skickar vi information även till den adressen. Det ska inte vara okänt för betalaren (ofta mor- eller farföräldrar) att medlemmen känner till sitt medlemskap.
  Det finns flera skäl till att vi informerar medlemmen om sitt medlemskap. Ett av dem är GDPR. Vi är helt enkelt skyldiga att informera myndiga personer om att vi har deras personuppgifter registrerade och varför. När vi av GDPR-skäl måste skicka information passar vi förstås på att berätta om SKB och vad medlemskapet innebär.

  Så till frågan: I samband med 18-årsdagen ändrar vi inte adress. Om det finns en aviadress registrerad fortsätter vi att skicka medlemsbevis och annan post från SKB dit - så länge inte medlemmen själv ber att få ändra adress.
  Sedan årsskiftet 2018/2019 är SKB anslutet till den digitala brevlådan Kivra. Om en medlem är ansluten till Kivra går medlemsbevis och inbetalningskort dit. Vi har inte tillgång till information om vilka medlemmar som är anslutna till Kivra, men har man Kivra är det dit medlemsbevisen skickas.
  Det finns alltså tre möjliga orsaker till att ni inte fått medlemsbevis för ert myndiga barnbarn:
  • Han/hon har själv meddelat oss att försändelser ska skickas till en annan adress än er alternativt begärt att få avsluta sitt medlemskap.
  • Han/hon har Kivra och fått sitt medlemsbevis och inbetalningskort dit.
  • Försändelsen har kommit bort i posten.
  Fråga ert barnbarn och återkom till oss om ni fortfarande efter det saknar årets medlemsavisering.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.