Höjd bospargräns

När kommer möjligheten att bospara 30000 kr? Varför kan jag inte börja spara till den summan redan nu?
Nyponblad Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  Tack för din fråga. Höjning av bospargränsen kräver ändring av föreningen stadgar.

  Två arbetsgrupper har jobbat igenom ett antal frågor och lämnat förslag till styrelsen. Styrelsen har för avsikt att gå vidare med en del av förslagen. Ett av dem gäller höjning av bospargränsen till 30.000 kr. Frågan kommer att tas upp vid föreningsstämman senare i vår. Stadgeändring kräver också att beslut tas vid en extra föreningsstämma. Om både ordinarie föreningsstämma och den extra stämma som planeras godkänner förslaget, kommer bospargränsen att höjas från och med 2021. Dessförinnan är gränsen 20.000 kr och därför är det inte möjligt att spara mer i nuläget.

  Läs gärna mer på https://www.skb.org/mina-sidor/pagaende-arbete-med-skbs-stadgeandring/ (kräver inloggning in på Mina sidor).

  Jag hoppas att du fått svar på din fråga.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef
 • Alla de som redan har sparat ihop 20000, måste de nu fortsätta att spara upp till 30 000 om det här förslaget klubbas igenom?

  Mvh
  Jessica
  Jessica
 • Hej Jessica,
  Ja, som förslaget är utformat måste medlemmar som vill bibehålla sitt turordningsdatum, fortsätta spara 1.000 kr/år till den nya bospargränsen (medlemsinsats) på 30.000 kr är uppnådd. Beslut om detta har ännu inte fattats.

  En ändring av medlemsinsatsen kräver beslut vid två föreningsstämmor. Årets ordinarie föreningsstämma var inplanerad till 27 maj. På grund av coronaläget är den framflyttad till 23 juni. Beroende på läget då kommer den att genomföras i en för situationen lämplig form. Det kan också vara så att beslut om höjd medlemsinsats, liksom motioner och en del övriga ärenden, skjuts fram vid behov. Läs mer om hur föreningsverksamheten påverkas just nu på SKBs webbplats.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef
 • Hur blev det med detta?
  Kommer man att bli fakturerad 1000kr i oktober 2021?
  Alexander
 • Hej Alexander,
  Nej, det kommer du inte. Inga beslut om stadgeändringar och därmed ändringar av insatssystemet har fattats. Det krävs beslut på två föreningsstämmor, och under både 2020 och 2021 har dessa hittills bara kunna hållats digitalt och som poströstningsstämmor. Motioner och inriktningsbeslut gällande eventuella stadgeändringar har skjutits till när stämma kan hållas med fysiskt möte som medger diskussioner i fullmäktige. Så än så länge gäller bospargränsen på 20.000 kr.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.