Höjt tak för medlemsinsatsen hos SKB

Det betyder alltså att den present mitt 18åriga barnbarn fick av mig i år,20000kr  måste ökas på till 30000kr ,det var inte kul  ,eftersom jag sparat åt henne i 18år känns surt att hon nu måste spara 10 år till för att  få söka en liten lägenhet hos er .Vad händer om hon söker läg idag? Kön kommer minska när en del väljer att gå ur Skb och välja bättre alternativ.
Jag har 2 bbarn till som jag sparar till tyvärr. 
Hälsningar
en besviken mormor
Jane Lindblom
Jane Lindblom (Uppdaterad )

Kommentarer

  • Hej Jane,
    Tråkigt att du känner dig besviken. Beslutet om höjning av taket för medlemsinsatsen från 20.000 kr till 30.000 kr är fattat av SKBs fullmäktige, vilket utgörs av valda representanter för medlemmarna. Och beslutet fattades med väldigt stor majoritet.

    Som medlem i SKB kan man söka lägenhet så snart man fått sitt medlemskap. Man behöver alltså inte ha uppnått taket på 30.000 kr för att söka lägenhet. Det är bara turordningen som avgör vem som får hyra vilken lägenhet. Så dina barnbarn kan, givet att de fyllt 18 år, direkt logga in på Mina sidor på skb.org och göra intresseanmälningar för lägenheter. Den medlemsinsats de kommit upp i kommer att avräknas från den upplåtelseinsats som ska betalas för respektive lägenhet (olika belopp för olika lägenheter), men det framgår vad just den inloggade medlemmen behöver betala vid kontraktsskrivning.
    Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.