Till senaste kommentaren

Hur går det till med rangordning/prioritering av lägenheter?

Hej!
Jag är kallade till 3 visningar ikväll. Det står att jag ska rangordna om jag tackar ja till mer en än. Hur går det till med rangordning och mina köplatser? Om alla känns bra, bör jag då prioritera den där jag har bäst kötid även om en annan känns lite bättre? Eller hur går urvalet till?
Hälsningar
Magnus

Kommentarer

 • Hej Magnus,

  Tack för din fråga. Du ska alltid rangordna/prioritera dina svar utifrån vilken lägenhet du helst vill bo i, vilken du väljer som nummer två och så vidare. Kötid (turordningstid) gäller först och främst när uthyrning sker. Att prioritera utifrån vilken lägenhet du tror att du har störst chans att få, ökar inte chansen. Tvärtom riskerar du att bli missa den lägenhet du helst vill ha.

  När svarstiden efter visning gått ut (måndagar kl 12) börjar vi med att hyra ut lägenheter till de medlemmar som har längst kötid och som genom sin kötid kan få sitt förstahandsval. När de tackat ja (eller möjligen hoppat av) går vi vidare i kötidsordning till de medlemmar som kan få sitt andrahandsval, och så vidare. Medlemmar som blir erbjudna högt prioriterade lägenheter stryks från lägre prioriterade. Det innebär att det är viktigt att prioritera utifrån vilken lägenhet man helst vill ha. Blir man erbjuden den stryks man från de övriga. Ingen medlem med kortare kötid får den lägenhet du vill ha, även om den medlemmen prioriterat den högt och du lågt. Kötid beaktas som sagt alltid före prioritering.

  Jag hoppas detta svar var begripligt och att du med det förstår hur urvalet går till. Om inte är du förstås välkommen att höra av dig igen.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef
 • Kan man köpa förtur o hur mycket skulle det kosta?
  Heikki Tiinus
 • Hej Heikki.
  Tack för din fråga.
  Alla lägenheter förmedlas enbart efter turordning. Det finns inga genvägar. Vi har inga förturer och man kan inte köpa en bättre kötid.
  Pia
 • När man rangordnar en lägenhet gäller det väl bara de lägenheter som bjuds ut vid samma datum? Man förlorar väl inte sin intresseanmälan som man gör på en lägenhet en vecka senare, dvs om man tackar nej till en lägenhet man blir erbjuden och som lagts ut veckan innan? Tiderna går ju omlott.
  mvh, Gill
  Gill Andersson
 • Hej Gill.
  Tack för din fråga.
  Det stämmer man rangordnar de lägenheter som tillhör samma publiceringsperiod.
  Tackar du nej till en lägenhet så ligger de intresseanmälningar du gjort framåt i tiden kvar.
  Hoppas detta svar ge svar på din fråga.
  Pia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.