Till senaste kommentaren

Förlorar jag min köplats om jag tar en lägenhet?

Om man får en lägenhet som man visat intresse för och bestämmer sig för att ta den. Har man då förbrukat sin köplats eller har man flera chanser och har sin köplats kvar?
Sara Bernhardtz Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sara,

  tack för ditt mejl. Hos SKB har du alltid din köplats kvar oavsett hur många lägenheter du söker.

  Hoppas du fått svar på din fråga!


  Katarina Sjöholm Lind
 • Tack för svaret. Så om jag har förståt saken rätt så har man alltså alltid kvar sin köplats även om man får en lägenhet via SKB?

  Mvh Sara
  Sara Bernhardtz
 • Hej Sara,

  tack för ditt mejl.

  Helt rätt uppfattat.

  Hoppas du får det du söker!
  Katarina Sjöholm Lind
 • Hej,
  Så poängen nollställs inte och man får börja om poängsamlandet när man tecknat avtal på en lägenhet?
  Mari
 • Hej Mari,

  tack för en bra fråga till vårt forum!. SKB använder inte poäng, vi använder turordningstid. När du tecknat ett hyresavtal hos oss, behåller du din turordningstid.

  Hoppas det var svar på din fråga!
  Katarina Sjöholm Lind
 • Hej,

  Fick upp frågan ovan då jag googlade på vad som gäller med turordningstiden.

  Så i princip är det helt onödigt att ha kvar en köplats på ~20 år då de med 30-50 år alltid kommer gå före oavsett hur många lägenheter de avverkar? Var inne och kikade på skoj och skulle hamna på plats 600 av 690 på en lägenhet.

  Om 20 år kommer jag ha 40 år, men ovan nämnda personer ha 50-70 år. Det enda systemet fungerar till för nyare/kommande medlemmar är eventuellt seniorboende eller en lägenhet till barnbarnen under bordet med andra ord.

  Eller missförstår jag något?

  Mvh,
  Anton
  Anton
 • Hej Anton!

  Turordningsprincipen gäller alltid för SKBs lägenheter. Det speciella med vår turordning är att du alltid behåller den, så länge du är medlem. Det spelar ingen roll om du genom åren flyttar till flera olika lägenheter inom SKB, eller inte alls bor hos oss under tiden.

  Det stämmer att den kan vara svårt att få en lägenhet med populärt läge om man inte har väldigt lång kötid, men det är inte alltid så. Lägg märke till att kötiden för lägenheterna är genomsnittlig och därmed kan vara både kortare eller längre vid enskilda inflyttningar.

  Trycket på olika lägenheter och olika områden är olika och kommer alltid att vara det, eftersom våra medlemmar har olika bostadsbehov och olika önskemål om läge och fastighetstyp. Därför kan jag med kort kötid ha större chans än det ser ut som i statistiken, eftersom det inte är säkert att någon med längre kötid är intresserad av samma lägenhet som jag, vid samma tidpunkt.

  Hoppas att du har fått svar på din fråga!
  Henrik Kommunikatör
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.