Till senaste kommentaren

När blir jag kontaktad efter sista svarstid?

Hej!
Jag undrar hur lång tid efter att du tittat på viss lägenhet och svarat ja, kommer svaret från SKB.
Mvh
Monica N
Monica Nordstrand Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Monica,
  Tack för din fråga.

  Så snart svarstiden efter visning gått ut (måndagar kl 12), kontaktar vi de medlemmar som har längst turordning till lägenheter som de också prioriterat högst. Det innebär att de medlemmar vars turordning räcker till förstahandsvalet blir kontaktade redan samma dag (måndag eftermiddag). När dessa medlemmar svarat, går vi vidare och kontaktar de medlemmar som har möjlighet att få sitt andrahandsval. Det innebär att det kan dröja någon eller några ytterligare dagar innan vi kontaktar medlemmar som inte får sina förstahandsval.

  Jag hoppas detta var tillräckligt tydligt svar på din fråga - annars är du välkommen att höra av dig igen.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef
 • Hej!
  Var kan man se om och när en lägenhet gått till en annan sökande?
  MVH
  Agnes Branting
  Agnes Branting
 • Hej Agnes.

  Tack för din fråga.

  Om du går in på Mina intresseanmälningar och scrollar ner en bit kommer rubriken Historik upp. Tryck på den aktuella lägenhetens adress där ser du köplatsinformation, resultat efter visning

  Jag hoppas svaret hjälper dig annars får du höra av dig igen.
  Pia
 • Hej,
  jag märker att i de små rutorna med kort information om objekten, under rubriken Historik, så kan det ibland stå att lägenheten gick till annan sökande. Men då jag klickar på adresslänken och läser på obektets egen sida så står detta inte utskrivet. Nu undrar jag bara: Kan jag vara säker på att det skrivs ut att en lägenhet gått till annan sökande i "kortinfon"? Dvs, när jag har en lägenhet som jag hoppas att få teckna kontrakt på så vill jag förstås veta om och när jag ska sluta hoppas. Kan jag då vara säker på att informationen skrivs ut i kortinfon under rubriken Historik?

  Tack på förhand!
  Agnes Branting
 • Hej Agnes.

  Har lägenheten hamnat i historiken så är den uthyrd.
  Pia
 • Hur lång tid har jag på mig att svara efter att ni kontaktat mig på måndag eftermiddag, om jag haft längst turordning? När senast måste ni ha ett svar?
  Maria
 • Hej Maria,
  Det bästa om är om medlem med längst turordning svarar vid första kontakten måndag eftermiddag. Om man behöver tänka ett varv till kan vi medge att man svarar kl 10 dagen efter. Vi behöver göra om fördelningen efter eventuella avhopp så de som står näst i tur har chans att få sina högsta prioriteringar. Flera medlemmar är med i processen för flera lägenheter samtidigt varför det är viktigt att vi kommer vidare i processen. Av det skälet är det viktigt att man har uppdaterade kontaktuppgifter och att man svarar inom den tid som angivits. Vid uteblivet svar gör vi förstås nya försök att få kontakt. Får vi inte kontakt måste vi gå vidare till nästa.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.