Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Gemensamt medlemskap i familjen?

Jag är medlem sedan många år. Kan mina barn vara med i samma medlemskap?

Kommentarer

 • Hej Tove,
  Nej, medlemskap i SKB är alltid personliga och kan inte heller överföras (annat än mellan make/maka/sambo vid separation/dödsfall). Däremot är årsavgiften endast 125 kr/år för personer under 18 år. Du är välkommen att ansöka om medlemskap för dina barns räkning på https://www.skb.org/login/bli-medlem/.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef
 • Hej
  Jag har varit medlem länge och är gift, som jag förstår det så kan min fru inte stå tillsammans med mig på mitt medlemskap? Men om jag går bort får då hon ta över min köplats/medlemskap som jag har hos er?
  mikael Malmberg
 • Hej Mikael,
  Ja, enligt SKBs stadgar § 6 kan medlemskap (medlemmens andel i föreningen) överföras till make/maka/sambo vid bodelning, arv eller testamente. Vid skilsmässa/separation krävs minst 6 års sammanboende. Det är viktigt att man bor tillsammans och är follkbokförda på samma adress, ända fram till skilsmässa/separation eller dödsfall. Vid dödsfall är det också viktigt att make/maka/sambo ärver medlemmens andel i föreningen. Om det finns särkullbarn behöver man säkra att de får sin laglott på annat sätt (det vill säga att de inte ärver medlemmens andel i föreningen). De kan bara ärva pengarna - inte medlemskap/turordning.Vid överföring av medlemskap kräver vi alltid in dokumentation som styrker förhållandena, såsom dödsfallsintyg med släktutredning och bouppteckning.

  Så det korta svaret är att om ni bor tillsammans och är folkbokförda på samma adress och din fru ärver din andel i föreningen (innestående medel) kommer hon att kunna överta ditt medlemskap och turordning om du går bort före henne.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.