Omöjlig kötid

Hej,

Jag har kötid sen 1990 och har i olika omgångar sökt lägenheter i Stockholm sedan ca 2010. Det var då genomgående minst 5-10 år för kort kötid för relevanta lägenheter. Nu över 10 år senare, fortfarande 5-10 år för kort kötid.

Det är inte rimligt att fortsätta betala medlemsavgift och nu snart högre medlemsinsats till en förening som jag aldrig kommer kunna få en lägenhet inom.

Det är många som påpekat detta innan, att kötiderna är och har varit orimliga de senaste 10-15 åren. Ni måste göra en ändring i stadgarna som gör att ni kan förkorta ködagar för de som skriver kontrakt, så det finns en rimlig chans för de som inte var födda på 70- 80-talen att få lägenheter i innerstan eller närförort.

Gustav

Kommentarer

  • Hej Gustav,
    Det stämmer att kötiderna blivit allt längre. Det beror på tillströmningen av medlemmar, framför allt under 1980-talet och senare. Här kan du läsa vad vi tidigare svarat på liknade fråga: Fråga om kötider.

    Med tanke på det ökande antalet medlemmar är det viktigt att SKB fortsätter nyproducera bostäder. I nyproduktionen är kötiderna kortare, och viss omflyttning sker alltid. Så även om ett nytt hus inte är det du efterfrågar, ökar dina chanser till en äldre lägenhet - genom nyproduktionen.

    Om du vill att stadgarna ändras på den här punkten har du möjlighet att framföra din åsikt och ditt förslag genom att skriva en motion. Motionstiden pågår till och med 31 januari.
    Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.