Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Söka lägenhet när man redan tackat ja

Hej!
Jag tänker nu använda min kötid för att flytta till Stockholm. Mitt mål är Årsta, men jag är angelägen om att flytta så snart som möjligt. Tänkte kompromissa och ta en lägenhet med kortare kötid än Årsta, och sedan på ort och ställe vänta in det ultimata. Då undrar jag vad som händer om jag har fått en lägenhet, och det innan tillträdet dyker upp precis det jag vill ha, och jag har tillräcklig kötid. Kan jag då anmäla mig till den lägenheten, eller måste jag vänta med nya ansökningar tills jag har flyttat in i den lägenheten jag först skrev kontrakt på.

Konkret exempel:
Jag anmäler mig och får en etta på Kungsholmen av de lägenheter som ligger ute nu. Tillträde är 1 juni. Om 2-4 veckor dyker det upp en 2:a i Årsta och min kötid skulle räcka. Kan jag då annullera kontraktet till lägenheten på Kungsholmen och söka (och få) lägenheten i Årsta?

Undrar Erik Orrhage, medlem nr 32049
Erik Orrhage Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

  • Hej Erik,
    Tack för din fråga. Det enkla svaret är nej, det kan du inte. Om du efter visning av en lägenhet tackat ja och fått erbjudande om att teckna kontrakt är du bunden av det. Under tiden fram till inflyttning har du inte möjlighet att söka ny lägenhet.
    Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.