Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Utflytt och behålla medlemsskap

Hejsan,
Jag undrar hur det fungerar om jag flyttar ut från min SKB-lägenhet till exempelvis en villa, får jag behålla min köplats/medlemsskap och har en möjlighet att få en annan lägenhet inom SKB längre fram i tiden?
VH
Sanna
Sanna (Uppdaterad ) Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Sanna,

  tack för ett bra bidrag till vårt forum!

  Vid utflytt och därmed uppsägning av lägenheten är det du själv som väljer om du vill stå kvar som köande medlem och behåller då ditt medlemskap.

  Trevlig helg!


  Katarina
 • Hej,
  Jag undrar om man även behåller sin köplats om man säger upp en SKB-lägenhet som man har bott i? D.v.s. om jag får en lägenhet efter 20 års kötid och bor i den i ett par år och sedan säger upp mig från lägenheten. Hur lång kötid har jag då? Har jag 0 år, 20 år eller 22 års kötid? Vid en separation kan det vara väldigt värdefullt att kunna bo i en SKB-lägenhet i några år tills man har bestämt sig hur man ska göra i framtiden, utan att behöva vara rädd för att förlora sin kötid. Kanske är bostadsbehovet annorlunda efter ett par år.
  Martina
 • Hej Martina,

  Tack för ditt mejl.

  Så länge du betalar din årsavgift är du medlem i föreningen och har din ursprungliga kötid.
  Om du väljer att flytta ifrån SKB så behåller du din ursprungliga kötid, det vill säga när du gick med i föreningen från början.
  Katarina
 • Med anledning av ovan svar; visst nollställs kötiden om du byter din SKB-lägenhet till en annan lägenhet utanför SKBs bestånd?
  Nina
 • Hej,

  Tack för ditt mejl.

  Det stämmer att om du byter din SKB-lägenhet till en annan lägenhet utanför SKB:s bestånd så förlorar du din turordning.
  Monica Uthyrare

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.