Utökat bestånd

Hej! Ser att SKB både bedriver och har mål om nyproduktion, men lyckas inte hitta något om planer för förvärv. Det är tydligt på kötiderna att fler bostäder behövs; hur jobbar ni med att förvärva befintliga fastigheter (både bostad och andra att omvandla) för att öka mängden bostäder? Nytt är inte alltid bäst, och genom förvärv behöver hyrorna kanske inte dra iväg så mycket heller.
Sophie

Kommentarer

 • Hej Sophie, tack för din fråga.

  Vi utvärderar löpande olika fastighetsförvärv. I denna process finns flera parametrar att ta hänsyn till, däribland förvärvspris, geografiskt läge, byggnadens skick och underhållsstatus.

  SKB har tyvärr ofta haft svårt att konkurrera prismässigt vad gäller fastighetsförvärv, då säljaren vill sälja till den som helt enkelt betalar bäst – ibland till andra fastighetsbolag och ibland genom ombildning till bostadsrätter (där boende ges möjlighet att göra en vinst vid en vidareförsäljning).

  Det bör också tilläggas att den omedelbara medlemsnyttan är begränsad vid ett förvärv av en befintlig fastighet (byggnad) där samtliga lägenheter redan är uthyrda och där det finns en osäkerhet i hur lång tid det kommer att ta innan SKBs medlemmar kan ta del av förvärvet.

  Jag hoppas att det ger svar på frågan.
  Henrik Kommunikatör

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.