Till senaste kommentaren

Vad händer om jag inte betalar årsavgiften?

Kan jag hoppa över att betala årsavgiften för medlemskapet i SKB?

Kommentarer

 • Nej, årsavgiften är grundande för medlemskapet, så om du inte betalar den så får du inte längre vara medlem i SKB, enligt §9 i SKBs stadgar.

  Alla medlemmar får ett medlemsbevis som skickas ut i slutet av januari. För boende medlemmar ingår årsavgiften till föreningen i lägenhetshyran. Köande medlemmar ska betala årsavgiften senast den 31 mars. Om du som är köande medlem inte betalar årsavgiften kommer du först att få påminnelse (april) och därefter varningsbrev (maj). Om du i juni månad fortfarande inte har betalat årsavgiften blir du utesluten ur föreningen och får ett brev om det.

  Om du har blivit utesluten har du under vissa förhållanden möjlighet att återfå ditt medlemskap och din turordning. Det krävs att du skickar in en överklagan och betalar årsavgiften. Överklagan görs på en särskild blankett som du kan ladda ner här nedanför. Du måste också betala in årsavgiften. Läs också mer här.

  Väljer du att avstå från att överklaga uteslutningen och betala årsavgiften återbetalas innestående medlemsinsats till dig efter 1 juli året efter uteslutningsåret (det vill säga du får vänta drygt ett år från uteslutning till det att pengarna betalas ut)

  Årsavgiften är 250 kr/år (125 kr/år för personer under 18 år).
  SKB

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.