Till senaste kommentaren

Varför publiceras inte besiktningsprotokoll på lägenheter det är visning på?

De lägenheter som går till visning verkar ni aldrig publicera något besiktingsprotokoll på. Borde inte det vara självklart även för dessa så man vet hur mycket som finns tillgängligt att ta från fonden om man väljer att tacka ja?
Anna H

Kommentarer

 • Hej Anna,
  Tack för din fråga.
  Skälet är att lägenhetsbesiktningen inte är gjord när lägenheten hyrs ut. Det är en fördel om inflyttande hyresgäst har möjlighet att delta vid besiktningen. Av det skälet görs besiktningen i normalfallet i mitten av uppsägningstiden. Därmed kan protokoll och justerad fond inte redovisas för inflyttande. När vi väger för- och nackdelar med att besiktiga tidigt eller sent i uthyrningsprocessen har vi landat i att fördelarna med en senare besiktning överväger. Vi kan informera om det gällande fondsaldot, även om det är preliminärt och kan justeras efter besiktning.
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef
 • Hej!

  Okej, då förstår jag mer. Men så i det läget besiktningen görs har den inflyttande redan signerat avtal och kan alltså inte backa ur?
  Anna H
 • Hej igen,
  Ja det stämmer. Målet är ju att inflyttande hyresgäst ska erbjudas möjlighet att delta vid besiktningen, och då finns ett bindande avtal. Vill man i det läget avstå från att hyra lägenheten får man säga upp avtalet och iaktta sedvanlig uppsägningstid (tre månader, utöver innevarande månad).
  Claes Uthyrnings- och digitaliseringschef

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.